Hulp of advies nodig?

085-2100253

  • Kwaliteit scooters
  • Uitgebreid gratis advies
  • Uitstekende service
  • Uit voorraad leverbaar
  • 1-3 jaar ECHTE garantie
Zelf je scooter schoonmaken

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van een mooie scooter? Bij de aan te raden onderhoudsbeurt één keer per jaar, wordt je scooter natuurlijk weer als nieuw opgepoetst voor je. Voor het allermooiste behoud, kan je het best geregeld ook zelf je scooter schoonmaken. Elke twee à drie maanden zelf je scooter schoonmaken, houdt hem zo lang mogelijk op zijn mooist. Hoe doe je dit?

Water en een sopje

Om te beginnen, pak je de waterslang of een met water gevulde plantenspuit erbij. Hiermee maak je de gehele scooter nat, waarna je de scooter even in laat weken. Met een schone, droge en gladde doek, poets je hier vervolgens makkelijk het vuil mee weg. Voor het schoonmaakwerk onder de kappen van de scooter, kan je eventueel ook wat schoonmaakmiddel gebruiken. Is je zadel vies? Deze maak je al makkelijk voldoende schoon met een natte doek.

Wonderen met spray

Voor het onderhoud van de scharnieren, pakken we het wondermiddel WD-40 er nu bij. Dit smeermiddel spuit je op alle draaiende delen (van o.a. de schokbreker, de parkeersteun en de middenbok). Vervolgens zijn de glanzende kappen aan de beurt. Deze behandel je met Speed Wax. Nu je deze hebt ingespoten, gebruik je wederom een gladde doek om dit op de kappen uit te poetsen. Tot slot kan je Cockpitspray gebruiken om de zwarte plastic kappen op je scooter weer mooi te krijgen. Na het insprayen, laat je dit middel even intrekken. Daarna dien je de spray uit te wrijven met een poetsdoek.

Het eigen onderhoud van je scooter is dus zo gedaan. Haal je graag een van de bovengenoemde onderhoudsproducten in huis? Als je bij onze werkplaats in Leeuwarden langskomt, hebben wij deze ook voor je klaar staan. Na deze tips alvast veel plezier van je langdurig mooie scooter!