Hulp of advies nodig?

085-2100253

  • Kwaliteit scooters
  • Uitgebreid gratis advies
  • Uitstekende service
  • Uit voorraad leverbaar
  • 1-3 jaar ECHTE garantie

Wist u dat Amersfoort ruim 10.000 benzinebrommers en snorfietsen heeft? Om eigenaren te stimuleren over te stappen naar schoon vervoer is er vanuit de gemeente een subsidieregeling. Inwoners en bedrijven die in het bezit zijn van een benzinebrommer en/of snorfiets kunnen € 400,- euro subsidie krijgen als zij deze laten slopen en overstappen op schoon vervoer of deelvervoer gaan gebruiken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen subsidie aanvragen.Dat kan maximaal twee keer per persoon/bedrijf. 

Per 1 oktober 2021 is het weer mogelijk subsidie aan te vragen om een oude brom- of snorfiets van voor 2011 te slopen. Deze subsidie was al eerder in 2021 beschikbaar, maar was door het grote aantal aanvragen binnen 3 maanden op. De gemeente Nijmegen stelt nu € 200.000,- subsidie beschikbaar voor 2021 en 2022. De regeling loopt door tot en met december 2022 of totdat het geld uit de subsidie op is.

De sloop regeling Den Haag is nogmaals verlengd en wel tot 30-11-2021. Heb je een tegoedbon en wil je deze besteden aan een elektrische scooter, dan kun je daarvoor bij online-scooters terecht ! Zie vorige nieuwsbericht voor de detail informatie van de sloopregeling.

De sloop regeling Den Haag is verlengd tot 31-08-2021.
Heb je een tegoedbon en wil je deze besteden aan een elektrische scooter, dan kun je daarvoor bij online-scooters terecht !

Met onze nieuwste aanwinst kunnen we het bezorgen en onderhoud op locatie nog beter en efficiënter organiseren.      

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische scooter, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging en de Bovag. In de eerste tien maanden van dit jaar was van alle nieuw gekochte scooters ruim een op de zeven elektrisch. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog maar 9 procent. Tot dusver zijn er dit jaar 6407 elektrische scooters verkocht. Vooral in Amsterdam stijgt het aantal elektrische scooters snel: ze maken ruim een kwart uit van alle verkochte nieuwe scooters. Dat komt volgens de RAI Vereniging en de Bovag doordat oude benzinescooters het stadscentrum niet meer in mogen. In andere steden worden relatief minder elektrische scooters aangeschaft. Kwaliteitsproblemen De elektrische scooter was niet direct gewild. “Hij piekte jaren geleden kort na introductie, maar door kwaliteitsproblemen nam de populariteit snel af”, stelt Bovag-directeur Niesink. “Nu ook de A-merken zich in dit segment begeven en de accucapaciteit toeneemt, lijken alle obstakels overwonnen.” In het Klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 alleen nog elektrische scooters nieuw kunnen worden gekocht.

Welke benzine ? 03-10-2019

De benzine scooter moeten normaliter getankt worden met Euro95 E5 benzine. Met ingang van 01 oktober hebben veel benzine pompen de euro 95 E5 benzine vervangen door Euro 95 E10. Deze E10 benzine is als scooter benzine niet geschikt. Als alternatief kun je Euro98 E5 tanken als je pomp geen Euro95 E5 meer heeft.

PostNL heeft een groots besluit genomen, waarbij wij groot nieuws hebben. Als je in het Noorden van het land woont, zou het je al opgevallen kunnen zijn aan het passeren van een andere type bezorgscooter. Binnen nu en begin volgend jaar, zullen alle PostNL bezorgscooters vervangen worden door elektrische van MPI!

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van een mooie scooter? Bij de aan te raden onderhoudsbeurt één keer per jaar, wordt je scooter natuurlijk weer als nieuw opgepoetst voor je. Voor het allermooiste behoud, kan je het best geregeld ook zelf je scooter schoonmaken. Elke twee à drie maanden zelf je scooter schoonmaken, houdt hem zo lang mogelijk op zijn mooist. Hoe doe je dit?

Holland Casino Leeuwarden en MPI Mobility hebben de handen ineen geslagen voor een mooie actie. Bij de Mystery Jackpot maak je nu kans op een gratis elektrische scooter.  Ja, dat lees je goed. Hoe win je deze nou precies en om welke scooter gaat het? 

Sinds 1 januari 2018 mogen alleen nog maar Euro 4 scooters verkocht worden. Na een aantal wisselende besluiten over de restvoorraden van de oudere Euro 2- en Euro 3 viertaktscooters, staan de besluiten vast en is de Euro 4 norm in werking getreden. Hoe zit het nou precies met die Euro 4 norm?