Hulp of advies nodig?

085-2100253

  • Kwaliteit scooters
  • Uitgebreid gratis advies
  • Uitstekende service
  • Uit voorraad leverbaar
  • 1-3 jaar ECHTE garantie

EURO5

Wat is de EURO5-norm ?
De  EURO-norm heeft alles te maken met de uitstoot tijdens de verbranding van een benzine scooter. Deze norm wordt geclassificeerd aan de hand van nummers. Hoe hoger het nummer, hoe schoner de uitstoot die bij de verbranding vrijkomt. Deze normen zijn opgesteld ten behoeve van de milieueisen waaraan een voertuig moet voldoen. De afgelopen jaren veranderen deze milieueisen continu. In 2018 mochten de EURO2 en EURO3 scooters en brommers al niet meer verkocht worden, momenteel zitten we in de overgang van Euro4 naar Euro5.

Wat betekent Euro5 voor de gebruiker?
Bestaande Euro4 of eerdere Euro2 / Euro3 scooters mogen zonder problemen gebruikt worden, al kunnen (in de toekomst) milieu zones in steden beperkingen opleggen aan welke Euro norm in de zone mag rijden.

Voor de leveranciers zoals online-scooters.nl is er een overgangsregeling, de voorraad Euro4 scooters op 31-12-2020 mag gewoon als nieuw verkocht worden, mits aangemeld bij de RDW.

De fabrikanten mogen vanaf 01-01-2021 geen Euro4 scooters meer produceren.

Nieuwe scooter kopen?
Je kunt een euro4 scooter kiezen uit de nog beschikbare voorraad, met als grote voordeel dat je flink op de prijs kan besparen.
Wil jij graag een Euro5 scooter of brommer kopen? Houd dan in het eerste half jaar van 2021 rekening met mogelijke vertraging op je bestelling. Vanwege de overgang naar EURO5-normen bij scooters en brommers, zullen fabrikanten hun productieproces moeten aanpassen aan de nieuwste milieueisen. Dit betekent dat de fabriek meer handelingen moet doen om de producten aan de normen te laten voldoen, waardoor de inkoopprijs van scooters hoger wordt.

Daarbij komt ook nog dat er wereldwijd een tekort aan transportcontainers is ontstaan vanwege de coronapandemie, waardoor de transportkosten van scooters tien keer zo hoog zijn als normaal. Dit heeft als gevolg dat alle scooterverkopers, ook online-scooters, de scooters duurder moeten aanbieden dan voorheen, om alle extra onkosten te dekken. Houd dus rekening met een prijsstijging van ongeveer €200/250 euro op een nieuwe scooter of brommer vergeleken met vorig jaar.

Geldt deze EURO5-norm ook voor elektrische scooters?
Nee, de elektrische scooters hebben veel minder CO2-uitstoot dan benzine scooters en krijgen daarom ook geen EURO-norm classificatie. Wil jij je steentje bijdragen aan het schoonhouden van het milieu? Dan moet je zeker kiezen voor een elektrische scooter. Deze e-scooters zijn veel schoner dan benzine scooters. Een ander voordeel is dat elektrische scooters minder onderhoud nodig hebben en ze mogen rijden binnen de milieuzones die bij grote steden in de binnenstad (gaan) gelden. 

Online-Scooters / BTC heeft nog diverse modellen benzine scooters Euro4 op voorraad. Hierdoor kunnen wij in het eerste deel van 2021 nog steeds EURO4 scooters aanbieden tegen de lage prijzen die je van ons gewend bent. Wil jij nog gebruik maken van onze lage prijzen, wees er dan op tijd bij. Wanneer onze voorraad EURO4 scooters op is, gaan wij over op EURO5 scooters en prijzen. Deze zullen een stuk hoger liggen.